Команда
Контакти
Про нас

    Головна сторінка


Бюджетний процес, його зміст, завдання і принципи організації 4





Скачати 66.75 Kb.
Дата конвертації18.10.2018
Розмір66.75 Kb.
Типконтрольна робота

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ

ГОУ ВПО

ВСЕРОСІЙСЬКИЙ ЗАОЧНИЙ ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНИЙ ІНСТИТУТ

КОНТРОЛЬНА РОБОТА

з дисципліни «Бюджетна система РФ»

на тему: Бюджетний процес, його зміст, завдання і принципи організації

(Практичне завдання - Варіант № 1)

студентки Тюхановой Анни Олександрівни
Номер особової справи 04ФФД14919
спеціальність Фінанси і кредит
Кафедра фінансового менеджменту
курс V (1 освіту)
керівник Ст. преп. Жура С.Є.

Архангельськ 2009

зміст:

1. Бюджетний процес, його зміст, завдання і принципи організаціі..3

2. Практичне завдання (варіант 1) ............................ ............. ...... 10

Список літератури .................................................................. ..39

1. Теоретичний питання

Бюджетний процес, його зміст, завдання і принципи організації

Бюджетний процес - регламентована нормами права діяльність органів державної влади, місцевого самоврядування та учасників бюджетного процесу щодо складання, розгляду проектів бюджету, державних позабюджетних фондів, утвердженню і виконання бюджетів, а також з контролю за їх виконанням.

Бюджетний процес здійснюється на черговий фінансовий бюджетний рік, який в Російській Федерації збігається з календарним.

Основні завдання бюджетного процесу:

1. Виявлення матеріальних і фінансових резервів держави;

2. максимальне наближення до реалістичності розрахунків доходів бюджетів;

3. Максимізація точності розрахунків витрат бюджетів;

4. Узгодження бюджетів з реалізацією економічних програм;

5. Здійснення бюджетного регулювання з метою перерозподілу джерел доходів між бюджетами різних рівнів, галузями господарства, економічними регіонами.

Учасниками бюджетного процесу є:

· Президент Російської Федерації;

· Вища посадова особа суб'єкта Російської Федерації, глава муніципального освіти;

· Законодавчі (представницькі) органи державної влади та представницькі органи місцевого самоврядування (далі - законодавчі (представницькі) органи);

· Виконавчі органи державної влади (виконавчо-розпорядчі органи муніципальних утворень);

· Центральний банк Російської Федерації;

· Органи державного (муніципального) фінансового контролю;

· Органи управління державними позабюджетними фондами;

· Головні розпорядники (розпорядники) бюджетних коштів;

· Головні адміністратори (адміністратори) доходів бюджету;

· Головні адміністратори (адміністратори) джерел фінансування дефіциту бюджету;

· Одержувачі бюджетних коштів.

Стадії бюджетного процесу:

I Складання проектів бюджетів

Проект бюджету складається на основі прогнозу соціально-економічного розвитку з метою фінансового забезпечення видаткових зобов'язань.

Проект федерального бюджету і проекти бюджетів державних позабюджетних фондів Російської Федерації складаються і затверджуються строком на три роки - черговий фінансовий рік і плановий період.

Проект бюджету суб'єкта Російської Федерації і проекти територіальних державних позабюджетних фондів (проекти місцевих бюджетів) складаються і затверджуються строком на один рік (на черговий фінансовий рік) або терміном на три роки (черговий фінансовий рік і плановий період) відповідно до закону суб'єкта Російської Федерації.

Президент РФ направляє Федеральним Зборам не пізніше березня року, що передує черговому фінансовому році бюджетне послання, в якому визначається бюджетна політика Російської Федерації на черговий фінансовий рік і плановий період.

Складання проектів бюджетів - виняткова прерогатива Уряду Російської Федерації, вищих виконавчих органів державної влади суб'єктів Російської Федерації і місцевих адміністрацій муніципальних утворень.

Безпосереднє складання проектів бюджетів здійснюють Міністерство фінансів Російської Федерації, фінансові органи суб'єктів Російської Федерації і муніципальних утворень.

Складання проекту бюджету грунтується на:

· Бюджетному посланні Президента Російської Федерації;

· Прогнозі соціально-економічного розвитку відповідної території;

· Основні напрями бюджетної та податкової політики.

Прогноз соціально-економічного розвитку Російської Федерації, суб'єкта Російської Федерації, муніципального району (міського округу) розробляється на період не менше трьох років.

Прогноз соціально-економічного розвитку на черговий фінансовий рік і плановий період розробляється шляхом уточнення параметрів планового періоду і додавання параметрів другого року планового періоду.

У пояснювальній записці до прогнозу соціально-економічного розвитку наводиться обгрунтування параметрів прогнозу, в тому числі їх зіставлення з раніше затвердженими параметрами із зазначенням причин і факторів прогнозованих змін.

Розробка прогнозу соціально-економічного розвитку Російської Федерації, суб'єкта Російської Федерації, муніципального району (міського округу) на черговий фінансовий рік або на черговий фінансовий рік і плановий період здійснюється уповноваженим відповідно Урядом Російської Федерації, вищим виконавчим органом державної влади суб'єкта Російської Федерації, місцевою адміністрацією федеральним органом виконавчої влади, органом виконавчої влади суб'єкта Російської Федерації, органом (д олжностним особою) місцевої адміністрації.

Уряд РФ розглядає МРОТ, індекс цін, заробітну плату працівників бюджетних організацій, пенсії та ін.

На цій стадії відбувається розподіл федеральними органами виконавчої влади майбутніх обсягів бюджетних коштів відповідно до функціональної, відомчої та економічної класифікації видатків.

Органи виконавчої влади формують перелік цільових програм, що підлягають фінансуванню з федерального бюджету.

Зведений фінансовий баланс - документ, що характеризує обсяг і виконання фінансових ресурсів РФ і секторів економіки. Він складається з метою оцінки фінансових ресурсів.

Після складання проект представляється в Державну Думу.

II Розгляд та затвердження проекту федерального бюджету.

Проект федерального закону про федеральний бюджет на черговий фінансовий рік і плановий період вважається внесених у строк, якщо він доставлений до Державної Думи до 24 годин 26 серпня поточного року.

Одночасно зазначений законопроект представляється Президенту Російської Федерації.

Рада Державної Думи приймає рішення приймається проект до розгляду або відправляється на доопрацювання в Уряд, а також Рахункову палату на висновок.

Проектом федерального закону про федеральний бюджет на черговий фінансовий рік і плановий період передбачається уточнення показників затвердженого федерального бюджету планового періоду та затвердження показників другого року планового періоду складається бюджету.

У разі, якщо в черговому фінансовому році і плановому періоді загальний обсяг витрат недостатній для фінансового забезпечення встановлених законодавством Російської Федерації видаткових зобов'язань Російської Федерації, Уряд Російської Федерації вносить в Державну Думу проекти федеральних законів про зміну термінів вступу в силу (призупинення дії) в черговому фінансовому році і плановому періоді окремих положень федеральних законів, не забезпечених джерелами фінансування в черговому фінансово році і (або) плановому періоді.

Розгляд та затвердження проекту Федерального бюджету складається з трьох читань. У першому читанні протягом 30 днів Державна Дума розглядає проект. При розгляді проекту обговорюються концепція, прогноз соціально - економічного розвитку РФ, обсягу ВВП, рівень інфляції та інші показники. Предмет - основні характеристики бюджету (обсяг доходів, розподіл доходів між бюджетами бюджетної системи РФ, обсяг витрат, нафтогазові трансферти, зовнішній борг, дефіцит або профіцит бюджету і ін.).

При розгляді Державна Дума заслуховує доповіді Уряду РФ, Комітету з питань бюджету, Голови Рахункової Палати. Підсумком є ​​прийняття або відхилення проекту.

У другому читанні протягом 35 днів Державна Дума розглядає розділи, підрозділи, цільові статті (міжбюджетні трансферти, цільові програми).

У третьому читанні протягом 15 днів Державна Дума розглядає проект. У розгляді затверджується відомча структура витрат. Для розгляду законопроект виноситься на голосування в цілому.

Прийнятий закон протягом 5 днів передається на розгляд Ради Федерації. Рада Федерації розглядає закон протягом 14 днів. Потім протягом 5 днів з дня схвалення закону, він буде направлена ​​президенту РФ на підписання і оприлюднення.

В случає відхилення Ради Федерації закон передається для подолання розбіжностей в погоджувальну комісію.

Секретні статті бюджету розглядаються на закритому засіданні палат Федеральних Зборів.

III Виконання Федерального бюджету

Виконання бюджету засноване на наступних принципах:

· Єдність каси - зарахування всіх доходів на єдиний бюджетний рахунок і здійснення витрат з єдиного рахунку;

· Забезпечення бюджетних витрат і платежів в межах фактичної наявності коштів на рахунку.

Виконання Федерального бюджету здійснюється Урядом РФ, виконання організовується на основі зведеної бюджетного розпису та касового плану.

Касове обслуговування здійснюється Федеральним Казначейством. Касовий план - прогноз касових надходжень до бюджету і касових виплат з бюджету.

У зведену бюджетний розпис включають бюджетні асигнування за різними джерелами фінансування дефіциту бюджету.

Виконання бюджету за видатками передбачає:

Прийняття бюджетних зобов'язань;

· Підтвердження грошових зобов'язань;

· Санкціонування оплати грошових зобов'язань;

· Підтвердження виконання грошових зобов'язань.

Санкціонування здійснюється у формі здійснення роз'яснювальної написи (акцепту). Граничні обсяги фінансування встановлюються помісячно або поквартально наростаючим підсумком з початку року.

Блокування витрат бюджету - скорочення ліміту бюджетних зобов'язань. / Здійснюється за рішенням фінансового органу на будь-якому етапі виконання бюджету.

Імунітет бюджету - правовий режим при якому звернення стягнення на кошти бюджету здійснюються лише на підставі судового акта.

Операції по виконанню бюджету завершуються 31 грудня.

IV Складання звіту про виконання Федерального бюджету

Річний звіт про виконання Федерального бюджету подається урядом РФ в Державну Думу одночасно з проектом на черговий фінансовий рік і плановий період.

Одночасно представляється:

· Проект про виконання бюджету за звітний фінансовий рік;

· Баланс виконання;

· Звіт про фінансові результати діяльності;

· Звіт про рух грошових коштів;

· Пояснювальна записка;

· Звіти про використання асигнувань резервних фондів та погашення бюджетних кредитів;

· Звітність про виконання консолідованого бюджету РФ і інша звітність.

При розгляді Державна Дума заслуховує:

· Доповідь міністра фінансів про виконання федерального бюджету;

· Доповідь голови Рахункової Палати;

Баланс виконання бюджету містить дані про фінансових і нефінансових активах, зобов'язаннях на 1-й і останній день звітного періоду.

Пояснювальна записка містить аналіз виконання бюджету про бюджетну звітності, відомості про виконання завдання і результати використання бюджетних асигнувань.

Річний звіт про виконання бюджету до його розгляду підлягає зовнішньої перевірки, яка здійснюється Рахунковою палатою.

Звіт про виконання бюджету суб'єктів РФ надається для підготовки висновку не пізніше 15 квітня поточного року. Підготовка висновку повинно здійснюватися не пізніше 1,5 місяця.

Місцева адміністрація представляє звіт не пізніше 1 квітня. Підготовка висновку - не більше 1 місяця.

2. Практичне завдання

Варіант 1

СКЛАДАННЯ ПРОЕКТУ БЮДЖЕТУ РАЙОНУ

1. На основі представлених вихідних даних розрахувати показники проекту бюджету району та скласти проект бюджету за формою № 1-Б.2. Підготувати пояснювальну записку до складеного проекту бюджету району, в якій проаналізувати структуру і динаміку доходів і витрат бюджету і оцінити фінансовий стан муніципального освіти.

Вихідні дані для складання проекту бюджету району

I. Дані для розрахунку доходів бюджету

1. Податок на майно фізичних осіб.

У поточному році нараховано в сумі 32000 тис. Руб. До кінця року зазначена сума надійде повністю. На наступний рік податок на майно фізичних осіб планується зі зростанням на 25% проти рівня поточного року.

2. Земельний податок.

Прогнозні надходження земельного податку до місцевих бюджетів розраховуються за такою формулою:

, де

N i - прогноз надходжень земельного податку до бюджету району;

Hh i - сума нарахованого земельного податку в попередньому році на території району;

K і - коефіцієнт, що враховує індексацію ставок земельного податку;

П ПЗІ - сума зменшення земельного податку у зв'язку з переведенням користувачів з права безстрокового користування на право оренди по бюджету району;

Нс.г.н. - нормативи відрахувань до місцевого бюджету земельного податку.

За даними комітету із земельних ресурсів та землеустрою, надходження земельного податку за землі міст і селищ по району в поточному році - 108 000 тис.руб. Норматив відрахувань земельного податку до бюджету району в поточному році - 65%. Коефіцієнт збільшення ставки земельного податку в наступному році - 1,8. Сума зменшення земельного податку у зв'язку з переведенням користувачів з права безстрокового користування на право оренди по бюджету району в наступному голу - 1700 тис.руб. Норматив відрахувань земельного податку до бюджету району в наступному році - 100%. Очікуване виконання в поточному році на рівні плану.

3. Єдиний податок на поставлений дохід.

У поточному році цей податок нарахований в сумі 272000 тис.грн. До кінця року зазначена сума надійде повністю. На наступний рік єдиний податок на поставлений дохід планується зі зростанням на 15% проти рівня поточного року.

4. Транспортний податок (від фізичних осіб).

Планування транспортного податку здійснюється за формулою:

, де

ТН - планована на відповідний фінансовий рік сума транспортного податку;

М - загальна потужність в кінських силах,

Ст - ставка транспортного податку за категоріями транспортних засобів, встановлена законодавством.

5. Податок на доходи фізичних осіб.

Планування податку на доходи фізичних осіб здійснюється за формулою:

ПДФО = (СД-НЧСД) * Ст, де

ПДФО - планована на відповідний фінансовий рік сума податку на доходи фізичних осіб;

СД - сукупний дохід фізичних осіб, нарахований податковими агентами;

НЧСД - неоподатковувана частина сукупного доходу;

Ст - ставка податку на доходи фізичних осіб.

Ставка податку на доходи фізичних осіб - 13%. Норматив відрахувань до бюджету міста - 40%. У поточному році податок на доходи фізичних осіб до бюджету міста зараховувався в плановому розмірі 786658 руб.

6. Неподаткові доходи.

Неподаткові доходи бюджету району заплановані в поточному році в сумі 500 тис. Руб. Очікується виконання на рівні плану. На наступний рік передбачається зростання 15%.

II. Дані для розрахунку видатків бюджету

1. План випуску і прийому в наступному році по міських школах, чол.

випуск:

з 4-х класів - 120 чол .;

з 9-х класів - 150 чол .;

з 11-х класів - 70 чол .;

прийом:

в 1-й клас - 50 чол .;

в 5-х класів - 125 чол .;

в 10-ті класи - 80% випуску 9-х класів.

2. Середньорічна наповнюваність класів в наступному році визначається на підставі розрахованого середньорічної кількості класів та учнів.

3. Середньорічні показники розраховуються за формулами:

, де

До ср - середньорічна кількість класів (учнів);

До 01.01 - кількість класів (учнів) на 1 січня;

До 01.09 - кількість класів (учнів) на 1 вересня;

4. Середньорічна кількість класів розраховується з точністю до десятих, а учнів - до цілих.

5. Кількість педагогічних ставок по групі класів = (Число навчальних годин по тарифікації) / (Планова норма організаційної навантаження вчителя).

6. Планова норма організаційної навантаження вчителя становить:

1-4 кл. - 20 годин на тиждень; 5-9 кл. - 18 годин на тиждень; 10-11 кл. - 18 годин на тиждень.

7. Кількість педагогічних ставок на 1 клас = (Кількість педагогічних ставок по групі класів на 01.01) / (Кількість класів в даній групі на 01.01).

8. Середньорічна кількість педагогічних ставок = (Кількість педагогічних ставок на 1 клас) * (Середньорічна кількість класів у кожній групі).

9. Середня ставка вчителя в місяць = (Загальна сума нарахованої заробітної плати за тарифікації даної групи класів) / (Кількість педагогічних ставок в даній групі класів на 01.01).

10. ФЗП на рік = (Середня ставка вчителя в місяць) * (Середньорічна кількість педагогічних ставок) * (12 місяців).

11. Нарахування на ФПЗ плануються в розмірі 26%.

12. Групу продовженого дня відвідують 80% учнів 1-4 класів.

13. Фонд всеобучу створюється в розмірі 1% загальної суми витрат на утримання загальноосвітніх шкіл.

14. Витрати на придбання інвентарю та обладнання по загальноосвітнім школам на наступний рік плануються з ростом на 20%.

15. Середньорічна кількість ліжок розраховується за такою формулою:

, де

До ср - середньорічна кількість ліжок;

До 01.01 - кількість ліжок на початок року;

До Н - кількість розгорнутих нових ліжок; т - кількість місяців функціонування нової ліжка в перший рік.

16. Число ліжко-днів = (Середньорічна кількість ліжок) * (Число днів функціонування 1 ліжка).

17. На наступний рік планується зниження витрат на капітальний ремонт в амбулаторно-поліклінічних закладах на 5%.

18. На наступний рік в сфері охорони здоров'я планується збільшення витрат:

- на придбання обладнання - на 15%;

- на капітальний ремонт - на 5%.

19. Очікуване виконання видатків на освіту та охорону здоров'я - на рівні плану поточного року.

20. Витрати бюджету на фінансування загальнодержавних питань:

- поточний рік - 100000 крб.

- за 6 місяців - 55000 руб.

- очікуване виконання - на рівні плану;

- на наступний рік планується збільшення видатків - на 5%.

21. Витрати бюджету на забезпечення національної безпеки та правоохоронної діяльності:

- поточний рік - 100 000 руб .;

- за 6 місяців - 50% плану;

- очікуване виконання - на рівні плану;

- на наступний рік планується збільшення видатків - на 10%.

22. Витрати бюджету на фінансування національної економіки:

- поточний рік - 300 000 руб .;

- за 6 місяців - 50% плану;

- очікуване виконання - на рівні плану;

- на наступний рік планується збільшення видатків - на 7,5%.

23. Витрати бюджету на житлово-комунальне господарство:

- поточний рік - 900 000 руб .;

- за 6 місяців - 400 000 руб .;

- очікуване виконання - на рівні плану;

- на наступний рік планується збільшення видатків - на 15%.

24. Витрати бюджету на охорону навколишнього середовища:

- поточний рік - 100 000 руб .;

- очікуване виконання - на рівні плану;

- на наступний рік планується збільшення видатків - на 5%.

25. Витрати бюджету на культуру, кінематографію і засоби масової інформації:

- поточний рік - 270 000 руб .;

- за 6 місяців - 140 000 руб .;

- очікуване виконання - на рівні плану;

- на наступний рік планується - 350 000 руб.

26. Оборотна касова готівка обчислюється в розмірі 2% від витрат бюджету.

Д Оход БЮДЖЕТУ

1. Податок на майно фізичних осіб

проект:

2. Земельний податок

в поточному році: 108 000 ∙ 0,65 = 70200 (тис. руб.)

проект: (108 000 ∙ 1,8 - 1700) ∙ 100/100 = 192 700 (тис.руб.)

3. Єдиний податок на поставлений дохід

проект: 272 000 ∙ 272 000. ∙ 0,15 = 312800 (тис.руб.)

4. Транспортний податок

показник сума

1. Кількість транспортних засобів, зареєстрованих в місті фізичними особами, шт., В тому числі:

- з потужністю до 100 к.с.

- з потужністю від 100 до 150 к.с.

12 358

5865

6493

2. Загальна потужність в кінських силах, в тому числі:

- з потужністю до 100 к.с.

- з потужністю від 100 до 150 к.с.

3. Ставка податку з транспортних засобів з потужністю до 100 к.с., руб.

1 284 965

440 875

844 090

20

4.Ставка податку з транспортних засобів з потужністю від 100 до 150 к.с., руб. 28
5. Планована на відповідний фінансовий рік сума транспортного податку, руб. 32 452 020
6. Норматив відрахувань до бюджету міста,% 100
7. Проект надходження транспортного податку до бюджету міста в наступному році, тис.руб. 32 452

5. Податок на доходи фізичних осіб

показник сума

1. Сукупний дохід на наступний рік (за даними відділу

економіки і прогнозування), руб.

21 331 851

2. Податкові відрахування - всього, руб.

в тому числі:

- професійні

- майнові

- соціальні

- стандартні

2 875 640

1 911 946

136 984

7 311

819 399

3.Налогооблагаемий сукупний дохід фізичних осіб, руб. 18 456 211
4. Ставка податку,% 13
5. Планована на відповідний фінансовий рік сума податку, руб.

2 399 307,43

6. Норматив відрахувань до бюджету регіону,% 40

7. Проект надходження податку на доходи фізичних

осіб до бюджету району в наступному році, тис.руб.

959,72

ВИТРАТИ БЮДЖЕТУ

Освіта

1. Розрахунок середньорічної кількості класів з міським загальноосвітнім школам

показник Поточний рік Проект на наступний рік
прийнято

середньо

річне

проект

середньо

річне

на 01.01.

на

01.09.

на

01.01.

на

01.09.

1.Чісло класів
всього 38 45 40,3 45 43,3 44,4
в тому числі
1-4 класи 15 18 16,0 18 14,8 16,9
5-9 класи 18 20 18,7 20 19,0 19,7
10-11 класи 5 7 5,7 7 9,5 7,8
2. Кількість учнів, всього 840 1016 899 1016 971 +1001
в тому числі:
1-4 класи 300 396 332 396 326 373
5-9 класи 450 480 460 480 455 472
10-11 класи 90 140 107 140 190 157
3. Наповнюваність класів
1-4 класи 20 22 21 22 22 22
5-9 класи 25 24 25 24 24 24
10-11 класи 18 20 19 20 20 20

У поточному році:

Знаходимо середньорічне кількість показників:

- кількість класів

1-4 класи

5-9 класи

10-11 класи

- число учнів по групі класів:

1-4 класи

5-9 класи

10-11 класи

- наповнюваність класів по групі класів:

1-4 класи

5-9 класи

10-11 класи

Проект на наступний рік:

Число класів, кількість учнів і наповнюваність класів на 01.01 в проекті на наступний рік відповідає числу класів на 01.09 поточного року.

Розраховуємо число учнів на 01.09. на наступний рік, враховуючи дані з випуску та прийому учнів.

1-4 класи 396-120 + 50 = 326

5-9 класи 480-150 + 125 = 455

10-11 класи 140-70 + 150 * 0,8 = 190

Розраховуємо число класів на 01.09 наступного року шляхом ділення числа учнів по групі класів на наповнюваність класів:

1-4 класи 326/22 = 14,8

5-9 класи 455/24 = 19

10-11 класи 190/20 = 9,5

Середньорічна кількість показників на наступний рік знаходиться аналогічно:

- кількість класів

1-4 класи

5-9 класи

10-11 класи

- число учнів по групі класів:

1-4 класи

5-9 класи

10-11 класи

- наповнюваність класів по групі класів:

1-4 класи

5-9 класи

10-11 класи

Кількість пед.ставок по групі класів = число навчальних годин по тарифікації / планова норма організаційної навантаження вчителя

Поточний рік

1-4 класи 546/20 = 27,3

5-9 класи 745/18 = 41,4

10-11 класи 238/18 = 13,2

Проект на наступний рік

1-4 класи 555/20 = 27,8

5-9 класи 702/18 = 39

10-11 класи 291/18 = 16,2

Кількість пед.ставок на 1 клас = к-ть пед.ставок по групі класів на 01.01 / к-ть класів в даній групі на 01.01

Поточний рік

1-4 класи 27,3 / 15 = 1,8

5-9 класи 41,4 / 18 = 2,3

10-11 класи 13,2 / 5 = 2,6

Проект на наступний рік

1-4 класи 27,8 / 18 = 1,5

5-9 класи 39/20 = 2

10-11 класи 16,2 / 7 = 2,3


2. Розрахунок фонду заробітної плати педагогічного персоналу по загальноосвітнім школам


Середньорічна кількість пед.ставок = Кількість пед.ставок на 1 клас * Середньорічна кількість класів у кожній групі

Поточний рік

1-4 класи 1,8 * 16 = 28,8

5-9 класи 2,3 * 18,7 = 43

10-11 класи 2,6 * 5,7 = 14,8

Проект на наступний рік

1-4 класи 1,5 * 16,9 = 25,4

5-9 класи 2 * 19,7 = 39,4

10-11 класи 2,3 * 7,8 = 18

Середня ставка вчителя в місяць = Загальна сума нарахованої з / плати по тарифікації даної групи ставок / Кількість пед.ставок по групі класів на 01.01

Поточний рік

1-4 класи 5976 / 27,3 = 218,9

5-9 класи 17384 / 41,4 = 420,02

10-11 класи 5503 / 13,2 = 416,19

Проект на наступний рік

1-4 класи 6240 / 27,8 = 224,86

5-9 класи 16547/39 = 424,28

10-11 класи 6100 / 16,2 = 377,32

ФЗП на рік = Середня ставка вчителя в місяць * Середньорічна кількість пед.ставок * 12 місяців

Поточний рік

1-4 класи 218,9 * 28,8 * 12 = 75651,84

5-9 класи 420,02 * 43 * 12 = 216730,32

10-11 класи 416,19 * 14,8 * 12 = 73915,34

Проект на наступний рік

1-4 класи 224,86 * 25,4 * 12 = 68537,33

5-9 класи 424,28 * 39,4 * 12 = 200599,58

10-11 класи 377,32 * 18 * 12 = 81501,12

Разом в поточному році: 75651,84 + 216730,32 + 73915,34 = 366298 руб.

Разом на наступний рік: 68537,33 + 200599,58 + 81501,12 = 350638 руб.

ФЗП керівного, адміністративно-господарського та навчально-допоміжного складу:

У поточному році: 65000 руб.

На наступний рік: 76105 руб.

Разом тарифний ФЗП:

У поточному році: чотиреста тридцять один тисяча двісті дев'яносто вісім руб.

На наступний рік: 426 743 руб.

Додатковий ФЗП (Надтарифная)

У поточному році: 86260 руб.

На наступний рік: 85349 руб.

Загальний ФЗП по школі:

У поточному році: 517 558 руб.

На наступний рік: 512 092 руб.

3. Розрахунок господарських, відрядження, навчальних та інших витрат по загальноосвітнім школам

Показник, одиниця виміру Прийнято в поточному році Проект на наступний рік
1. Господарські та витрати на відрядження:
середньорічне кількість класів 40,3 44,4
витрати на 1 клас, в руб. 250 250
Разом господарських та витрат на відрядження на всі класи, руб. 10075 11100
2. Навчальні та інші витрати:
середньорічне кількість 1-4 класів 16 16,9
норма витрат на 1 клас, руб. 150 150
сума витрат на 1-4 класи, руб. 2400 2535
середньорічне кількість 5-9 класів 18,7 19,7
норма витрат на 1 клас, руб. 300 300
сума витрат на 5-9 класи, руб. 5610 5910
середньорічне кількість 10-11 класів 5,7 7,8
норма витрат на 1 клас, руб. 250 250
сума витрат на 10-11 класи, руб. 1425 1950
Разом навчальних витрат і інших на всі класи, руб. 9435 10395

У поточному році

Разом госп. і команд. витрат на всі класи: 250 * 40,3 = 10075 руб.

Навчальні та інші витрати:

- сума витрат на 1-4 класи 150 * 16 = 2400 руб.

- сума витрат на 5-9 класи 300 * 18,7 = 5610 руб.

- сума витрат на 10-11 класи 250 * 5,7 = +1425 руб.

Разом навчальних витрат і інших витрат: 9435 руб.

Проект на наступний рік

Разом госп. і команд. витрат на всі класи 250 * 44,4 = 11100 руб.

Навчальні та інші витрати:

- сума витрат на 1-4 класи 150 * 16,9 = 2535 руб.

- сума витрат на 5-9 класи 300 * 19,7 = 5910 руб.

- сума витрат на 10-11 класи 250 * 7,8 = 1950 руб.

Разом навчальних витрат і інших витрат: 10395 руб.

4. Розрахунок витрат на утримання груп продовженого дня по міських загальноосвітніх шкіл

Показник, одиниця виміру Прийнято в поточному році Проект на наступний рік
1. Середньорічна кількість учнів 1-4 кл. 332 373
2. Середньорічна кількість учнів у ГПД 266 298
3. Витрати по заробітній платі на рік:
на 1 учня, руб. 200 200
на всіх учнів, руб. 53200 59600
4. Нарахування на заробітну плату: 26%
на 1 учня, руб. 52 52
на всіх учнів, руб. 13832 15496
5. Витрати на м'який інвентар на рік:
на 1 учня, руб. 250 250
на всіх учнів, руб. 66500 74500
6. Витрати на харчування:
норма витрат на харчування на 1 учня в день, руб. 35 35
число днів функціонування груп 248 248
витрати на харчування в рік, руб. 2308880 2586640
Разом витрат на ГПД, руб. 2442412 2736236

Середньорічна кількість учнів у ГПД

У поточному році 332 * 80/100 = 266 уч-ся

Проект на наступний рік 373 * 80/100 = 298 уч-ся

Витрати по заробітній платі

У поточному році 200 * 266 = 53200 руб.

Проект на наступний рік 200 * 298 = 59600 руб.

Нарахування на заробітну плату

У поточному році 52 * 266 = 13832руб.

Проект на наступний рік 52 * 298 = 15496 руб.

Витрати на м'який інвентар

У поточному році 250 * 266 = 66500 руб.

Проект на наступний рік 250 * 298 = 74500 руб.

Витрати на харчування

У поточному році 35 * 266 * 248 = 2308880 руб.

Проект на наступний рік 35 * 298 * 248 = 2586640 руб.

Разом витрат на ГПД

У цього року 2 442 412 руб.

Проект на наступний рік 2 736 236 руб.

5. Звід витрат по загальноосвітнім школам, руб.

показник

прийнято

в поточн. році

проект

на слід. рік

1. Заробітна плата педагогічного персоналу

366289

350638

2. Заробітна плата адміністративно-обслуговуючого та навчально-допоміжного персоналу 65000

76105

3. Всього ФЗП 517558 512092
4. Нарахування на заробітну плату (26%) 134565 133144
5. Господарські та витрати на відрядження 10075 11100
6. Навчальні та інші витрати 9435 10395
7. Витрати на ГПД 2442412 2736236
Разом витрат на поточне утримання шкіл 3114045 3402967

6. Розрахунок витрат на утримання ДНЗ

Показник, одиниця виміру Прийнято в поточному році Проект на наступний рік
1. Число дітей:
на початок року 250 300
на кінець року 300 350
середньорічна (приріст з 01. 07) 275 325
2. Витрати на заробітну плату в рік:
на 1 дитину, руб. 250 250
на всіх дітей, руб. 68750 81250
3. Нарахування на заробітну плату, руб. 17875 21125
4. Витрати на харчування:
норма витрат на 1 дитину в день, руб. 45 45
число днів функціонування 225 225
число дитино-днів 61875 73125
витрати на харчування всіх дітей на рік, руб. 2784375 3290625
5. Витрати на м'який інвентар:
на обладнання 1-го нового місця, руб. 515 515
на обладнання всіх нових місць, руб. 25750 25750
на дообладнання 1-го раніше діючого місця, руб. 320 320
на дообладнання всіх раніше діяли місць, руб. 88000 104000
6. Господарські та інші витрати:
на 1 дитину, руб. 630 630
на всіх дітей, руб. 173250 204750
7. Батьківська плата:
на 1 дитину в день, руб. 25 25
на всіх дітей на рік, руб. 6875 8125
8. Всього витрат, руб. 3158000 3727500
в тому числі:
кошти батьків 6875 8125
фінансування з бюджету 3151125 3719375

У поточному році

Середньорічна кількість дітей (250 * 6) + (300 * 6) / 12 = 275 дітей

Витрати на заробітну плату 250 * 275 = 68750 руб.

Нарахування на заробітну плату 68750 * 26/100 = 17875 руб.

Витрати на харчування 45 * 275 * 225 = 2784375 руб.

Витрати на м'який інвентар

- на обладнання нових місць (300-250) * 515 = 25750 руб.

- на дообладнання всіх раніше действ.мест 320 * 275 = 88000 руб.

Госп. та інші витрати 630 * 275 = 173250 руб.

Батьківська плата 25 * 275 = 6875 руб.

Всього витрат, в т.ч. 3158000 руб.

- кошти батьків 6875 руб.

- фінансування з бюджету 3151125 крб.

Проект на наступний рік

Середньорічна кількість дітей (300 * 6) + (350 * 6) / 12 = 325 дітей

Витрати на заробітну плату 250 * 325 = 81250 руб.

Нарахування на заробітну плату 81250 * 26/100 = 21125 руб.

Витрати на харчування 45 * 325 * 225 = 3290625руб.

Витрати на м'який інвентар

- на обладнання нових місць (300-250) * 515 = 25750 руб.

- на дообладнання всіх раніше действ.мест 320 * 325 = 104000 руб.

Госп. та інші витрати 630 * 325 = 204750 руб.

Батьківська плата 25 * 325 = 8125 руб.

Всього витрат, в т.ч. 3727500 руб.

- кошти батьків 8125 руб.

- фінансування з бюджету 3719375 крб.

7. Звід витрат на освіту, руб.

Найменування прийнято Виконано за 6 місяців Очікуване исполн-е

проект на

слід. рік

1. ДОУ в містах 3 151 125 1575562,5 3 151 125 3 719 375
2. ДОУ в сільській місцевості 700 000 400 000 700 000 800 000
3. Школи загальноосвітні в містах 3 114 045 1557022,5

3 114 045

3 402 967

4. Школи загальноосвітні в сільській місцевості 750 000 375 000 750 000 800 000

5. Школи-інтернати

в містах і сільській місцевості

398 191 200 000 398 191 365 900
6. Придбання підручників 460 000 230 000 460 000 400 000
7. Вечірні і заочні загальноосвітні школи 46 923 23 460 46 923 48 220
8. Установа і заходи з позашкільної роботи з дітьми 560 200 280 100 560 200 610 000
9. Дитячі будинки 40 000 20 000 40 000 40 000
10. Фонд всеобучу 31 140 15 570 31 140 34 030
11. Інші заклади та заходи в галузі освіти 500 000 270 000 500 000 600 000
12. Фінансування заходів щодо організації оздоровчої кампанії серед дітей та підлітків 45 000 22 500 45 000 50 000
13. Разом витрат 9 796 624 4 969 215 9 796 624 10 870 492
14. Придбання інвентарю та обладнання 1 200 000 500 000 1 200 000 1 440 000
15. Капітальні вкладення на будівництво 900 000 500 000 900 000 1 200 000
16. Капітальний ремонт 600 000 300 000 600 000 500 000
всього витрат 12 496 624 6 269 215 12 496 624 14 010 492

фонд всеобучу

У поточному році 3114045 * 1/100 = 31140 руб.

Виконання за 6 місяців 31140/2 = 15570 руб.

Проект на наступний рік 3402967 * 1/100 = 34030 руб.

Придбання інвентарю та обладнання

Проект на наступний рік 1200000 + 1200000 * 20/100 = 1440000 руб.

Середньорічна кількість ліжок розраховується за формулою До ср = До 01.01 + К н * m / 12:

Лікарні та диспансери в сільській місцевості:

- хірургічні ліжка 70+ (86-70) * 9/12 = 82 шт.

- дитячі ліжка 55+ (60-55) * 6/12 = 62 шт.

- терапевтичні ліжка 62+ (80-62) * 9/12 = 76 шт.

- пологові ліжка 40+ (50-40) / 12 = 41 шт.

- інші ліжка 80+ (90-80) * 3/12 = 83 шт.

Лікарні та диспансери в містах:

- хірургічні ліжка 90+ (95-90) * 5/12 = 92 шт.

- дитячі ліжка 90+ (110-90) * 9/12 = 105 шт.

- терапевтичні ліжка 140+ (170-140) * 9/12 = 163 шт.

- пологові ліжка 120+ (130-120) * 5/12 = 124 шт.

- інші ліжка 100+ (110-100) * 3/12 = 103 шт.

ОХОРОНА ЗДОРОВ'Я

1.Розрахунок витрат на харчування та медикаменти по установам охорони здоров'я

Кількість ліжко-днів розраховуємо шляхом множення середньорічної кількості ліжок на число днів функціонування 1 ліжка:

Лікарні та диспансери в сільській місцевості

- хірургічні ліжка 82 * 320 = 26240

- дитячі ліжка 62 * 320 = 19840

- терапевтичні ліжка 76 * 340 = 25840

- пологові ліжка 41 * 330 = 13530

- інші ліжка 83 * 350 = 29050

Лікарні та диспансери в містах

- хірургічні ліжка 92 * 300 = 27600

- дитячі ліжка 105 * 320 = 33600

- терапевтичні ліжка 163 * 310 = 50530

- пологові ліжка 124 * 330 = 40920

- інші ліжка 103 * 320 = 32960

Сума витрат на рік:

- на харчування

Лікарні та диспансери в сільській місцевості

- хірургічні ліжка 24 * 26240 = 629760 руб.

- дитячі ліжка 22 * ​​19840 = 436480 руб.

- терапевтичні ліжка 21 * 25840 = 542640 руб.

- пологові ліжка 25 * 13530 = 338250 руб.

- інші ліжка 20 * 29050 = 581000 руб.

Разом: 2528130 руб.

Лікарні та диспансери в містах

- хірургічні ліжка 23 * 27600 = 634800 руб.

- дитячі ліжка 25 * 33600 = 840000 руб.

- терапевтичні ліжка 21 * 50530 = 1061130 крб.

- пологові ліжка 27 * 40920 = 1104840 крб.

- інші ліжка 22 * ​​32960 = 725120 руб.

Разом: 4365890 руб.

- на медикаменти

Лікарні та диспансери в сільській місцевості

- хірургічні ліжка 18 * 26240 = 472320 руб.

- дитячі ліжка 28 * 19840 = 555520 руб.

- терапевтичні ліжка 17 * 25840 = 439280 руб.

- пологові ліжка 26 * 13530 = 351780 руб.

- інші ліжка 30 * 29050 = 871500 руб.

Разом: 2690400 руб.

Лікарні та диспансери в містах

- хірургічні ліжка 24 * 27600 = 662400 руб.

- дитячі ліжка 26 * 33600 = 873600 руб.

- терапевтичні ліжка 20 * 50530 = 1010600 крб.

- пологові ліжка 29 * 40920 = 1186680 крб.

- інші ліжка 30 * 32960 = 988800 руб.

Разом: 4722080 руб.

Денна навантаження = число годин роботи в день х розрахунок норми обслуговування на годину

У поліклініці Вдома Всього

- терапія 3 * 5 = 15 ч. 3 * 2 = 6 ч. 15 + 6 = 21 год.

- хірургія 4,5 * 9 = 40,5 ч. 0,5 * 1,25 = 0,625 ч. 40,5 + 0,625 = 41,125 ч.

- гінекологія 4,5 * 5 = 22,5 ч. 0,5 * 1,25 = 0,625ч. 22,5 + 0,625 = 23,125ч.

- педіатрія 2,5 * 5 = 12,5 ч. 3 * 2 = 6 ч. 12,5 + 6 = 18,5

- неврологія 5 * 5 = 25 год. - 25 ч.

- дерматологія 5 * 8 = 40 год. - 40 ч.

- стоматологія 5 * 3 = 15 год. - 15 ч.

2. План амбулаторно-полікніческіх відвідувань. планування медикаментів
Річна навантаження = загальна денна навантаження ∙ число робочих днів

- терапія 21 * 281 = 5901 год.

- хірургія 41,125 * 281 = 11556,13 год.

- гінекологія 23,125 * 281 = 6498,13 ч.

- педіатрія 18,5 * 281 = 5198,5 ч.

- неврологія 25 * 281 = 7025 год.

- дерматологія 40 * 281 = 11240 ч.

- стоматологія 15 * 281 = 4215 год.

Число лікарських відвідувань = річне навантаження ∙ число ставок посад

- терапія 5901 * 2,5 = 14752,5

- хірургія 11556,13 * 1 = 11556,13

- гінекологія 6498,13 * 0,5 = 3249,06

- педіатрія 5198,5 * 2,5 = 12996,25

- неврологія 7025 * 0,5 = 3512,5

- дерматологія 11240 * 0,5 = 5620

- стоматологія 4215 * 1,5 = 6322,5

Сума витрат на медикаменти = середня витрата медикаментів на 1 відвідування ∙ число лікарських відвідувань

- терапія 8 * 14752,5 = 118020 руб.

- хірургія 22 * ​​11556,13 = 254234,8 руб.

- гінекологія 18 * 3249,06 = 58483,1 руб.

- педіатрія 11 * 12996,25 = 142958,8 руб.

- неврологія 5 * 3512,5 = 17562,5 руб.

- дерматологія 15 * 5620 = 84300 руб.

- стоматологія 20 * 6322,5 = 126450 руб.

Разом: 802009 руб.

3. Розрахунок витрат на заробітну плату медичного персоналу по лікарнях і диспансерів в містах та сільській місцевості

Показник, одиниця виміру Лікарні та диспансери в містах Лікарні та диспансери в сільській місцевості
Прийнято в поточному році Проект на наступний рік Прийнято в поточному році Проект на наступний рік
1. Середньорічна кількість ліжок х 587 х 344
2. Середня заробітна плата на 1 ліжко в рік, руб. 850 900 800 850
3. Річний ФЗП на рік, руб. 500000 528300 300000 292400

Проект на наступний рік

Річний ФЗП

- в містах 900 * 587 = 528300 руб.

- в сільській місцевості 850 * 344 = 292400 руб.

4. Розрахунок витрат на канцелярські та господарські речі, м'який інвентар по лікарнях і диспансерів в містах та сільській місцевості

Показник, одиниця виміру Лікарні та диспансери в містах Лікарні та диспансери в сільській місцевості
Прийнято в поточному році Проект на слід. рік Прийнято в поточному році Проект на слід. рік
I. Канцелярські та господарські витрати
1. Середньорічна кількість ліжок х 587 х 344
2. Витрати на 1 ліжко в рік, руб. 250 250 250 250

3. Разом канцелярських і

господарських витрат, руб.

х 146750 х 86000
II. м'який інвентар
1. Кількість ліжок на початок року х 540 х 309

2. Витрати на дообладнання

1 ліжка в рік, руб.

600 600 600 600

3. Разом витрат на дооборудо-

вання, руб.

х 324000 х 185400
4. Приріст ліжок за рік х 75 х 62

5. Витрати на обладнання

1 нової ліжка, руб.

800 800 800 800

6. Разом витрат на обладнання

нових ліжок, руб.

х 60000 х 49600
7. Всього витрат на м'який інвентар х 384000 х 235000

Проект на наступний рік

Канцелярські та господарські витрати

- разом в містах 250 * 587 = 146750 руб.

- разом в сільській місцевості 250 * 344 = 86000 руб.

м'який інвентар

- в містах

Разом витрат на дообладнання 600 * 540 = 324000 руб.

Разом витрат на обладнання нових ліжок 800 * 75 = 60000 руб.

Разом витрат 384000 руб.

- в сільській місцевості

Разом витрат на дообладнання 600 * 309 = 185400 руб.

Разом витрат на обладнання нових до 800 * 62 = 49600 руб.

Разом витрат 235000 руб.

5. Звід витрат по лікарнях і диспансерів в містах та сільській місцевості, руб.

показник Лікарні та диспансери в містах Лікарні та диспансери в сільській місцевості
прийнято в поточному році проект на наступний рік прийнято в поточному році проект на наступний рік
1. Заробітна плата мед. персоналу лікарень і диспансерів 500000 528300 300000 292400
2. Нарахування на заробітну плату (26%) 130000 137358 78000 76024
3. Харчування 3200000 4365890 2500000 2528130
4. Медикаменти 3000000 4722080 2800000 2690400
5. М'який інвентар х 384000 х 235000
6. Канцелярські та господарські витрати х 146750 х 86000
7. Придбання обладнання 250000 287500 150000 172500
8. Капітальний ремонт 1200000 1260000 700000 735000
9. Інші витрати 400000 450000 300000 350000
Разом витрат 8680000 12281878 6328000 7165454

Проект на наступний рік

Придбання обладнання

- в містах 250000 + 250000 * 15/100 = 287500 руб.

- в сільській місцевості 150000 + 150000 * 15/100 = 172500 руб.

Капітальний ремонт

- в містах 1200000 + 1200000 * 5/100 = 1260000 руб.

- в сільській місцевості 700000 + 700000 * 5/100 = 735000 руб.

6. Звід витрат по амбулаторно-полікніческім установам, руб.

показник

Прийнято в поточному році Проект на наступний рік
1. Заробітна плата мед. персоналу 650000 700000
2. Нарахування на заробітку. плату (26%) 169000 182000
3. Медикаменти 802009 900000
4. М'який інвентар х 300000
5. Канцелярські та господарські витрати х 150000
6. Придбання обладнання та інвентарю 330000 379500
7. Капітальний ремонт 1000000 950000
8. Інші витрати х 250000
Разом витрат 2951009 3811500

Проект на наступний рік

Придбання обладнання. та інвентарю 330000 + 330000 * 15/100 = 379500 руб.

Капітальний ремонт 1000000-1000000 * 5/100 = 950000 руб.

7. Звід витрат на охорону здоров'я, руб.

установа Поточний рік Проект на наступний рік
прийнято виконано за 6 міс. очікуване виконання
1. Лікарні та диспансери в містах 8 680 000 4 340 000 8 680 000 12 281 878
2. Лікарні та диспансери в сільській місцевості 6 328 000 3 164 000 6 328 000 7 165 454

3. амбулаторно

полікніческіе учреждено

2 951 009 1 475 504,5 2 951 009 3 811 500
4. Інші заклади охорони здоров'я 2 400 000 1 200 000 2 400 000 2 600 000
Разом витрат

20 359 009

10 179 504,5

20 359 009

25 858 832

ПРОЕКТ БЮДЖЕТУ РАЙОНУ, рік (тис.руб.)

показники Поточний рік Проект на наступний рік
прийнято виконано за 6 місяців очікуване виконання
1 2 3 4 5
Найменування доходів
1.Налог на майно фізичних осіб 32000 16000 32000 40000
2. Земельний податок 70200 35100 70200 192700
3.Едіний податок на поставлений дохід 272000 136000 272000 312800
4. Транспортний податок 32452,02 16266,01 32452,02 32452,02
5.Налог на доходи фізичних осіб 786,66 393,33 786,66 959,72
6. Неподаткові доходи 500 250 500 575
РАЗОМ доходів 407938,68 203969,34 407938,68 579486,74
Дотації та субвенції з бюджету області

1394923,81

657482,81

1394923,81

1487852,42

ВСЬОГО доходів 1802862,49 861452,15 1802862,49 2067339,16
Найменування витрат
1. Загальнодержавні питання 100 000 55 000 100 000 105 000
2.Національний безпека і правоохоронна діяльність 100 000 50 000 100 000 110 000
3.Національная економіка 300 000 150 000 300 000 322 500
4.Житлове-комунальне господарство 900 000 400 000 900 000 1 035 000
5. Охорона навколишнього середовища 100 000 50 000 100 000 105 000
6. Освіта 12 496,62 6 269,22 12 496,62 14 010,5
7.Культура, кінематографія та ЗМІ 270 000 140 000 270 000 350 000
8.Здравоохраненіе і спорт 20 359,01 101 79,50 20 359,01 25 858,83
РАЗОМ витрат 1802855,63 861448,72 1802855,63 2067369,33
Субвенції до обласного бюджету - - - -
ВСЬОГО витрат 1802855,63 861448,72 1802855,63 2067369,33
Оборотна касова готівка 36 057,11 17 228,97 36 057,11 41 347,39

Пояснювальна записка до проекту бюджету району

Для аналізу складеного проекту бюджету розглянемо динаміку зміни показників і структуру планованого бюджету.

показники Приріст по відношенню до поточного року,% Частка в складі доходів (витрат)
1 2 3
Найменування доходів
1. Податок на майно фізичних осіб 25 1,93
2. Земельний податок 274 9,3
3. Єдиний податок на поставлений дохід 15 15,1
4. Транспортний податок - 1,60
5. Податок на доходи фізичних осіб 22 0,05
6. Неподаткові доходи 15 0,03
РАЗОМ доходів 42,1 28
Дотації та субвенції з бюджету області 6,7 72
ВСЬОГО доходів 14,7 100
Найменування витрат
1. Загальнодержавні питання 5 5,1
2. Національна безпека і правоохоронна діяльність 10 5,3
3. Національна економіка 7,5 15,5
4. Житлово-комунальне господарство 15 50,1
5. Охорона навколишнього середовища 5 5,1
6. Освіта 12 0,7
7. Культура, кінематографія та ЗМІ 30 17
7. Охорона здоров'я та спорт 27 1,3
РАЗОМ витрат 14,7 100
Кошти, що передаються до бюджету - -
ВСЬОГО ВИТРАТ 14,7 100
Оборотна касова готівка 14,7 2

Якщо розглядати структуру бюджету в цілому, то необхідно відзначити його загальну незбалансованість - дефіцит бюджету, який планується покрити за рахунок дотацій та субвенцій з бюджету області становить близько 72% всіх доходів бюджету. Збільшення планованих дотацій та субвенцій складе близько 6,7% в порівнянні з поточним роком. З огляду на збільшення загальної суми видатків бюджету (14,7%) можна сказати, що поліпшення незбалансованості досягнуто за рахунок більш швидкого росту доходів бюджету в порівнянні з витратами.

Аналізуючи структуру витрат і доходів бюджету можна зробити наступні висновки:

Загальні витрати бюджету зростуть на 14,7%. Максимальне зростання відзначається у витратах на культуру, кінематографію і ЗМІ (зростання на 30% в порівнянні з поточним роком). Помітне зростання спостерігається у витратах на житлово-комунальне господарство (15%), охорону здоров'я і спорт (27%), освіту (12%). Зростання витрат по всіх інших статтях не настільки істотний. Найменше зростуть видатки загальнодержавні витрати і охорону навколишнього середовища (5%).

Питома вага в структурі витрат займають витрати на житлово-комунальне господарство (50,1%). Найменша кількість витрат припадає на освіту (0,7%).

У структурі доходів найбільшу частину повинен скласти єдиний податок на поставлений дохід (15,1%). Також суттєвою статтею доходної частини бюджету є земельний податок (9,3%).

Найбільше збільшення доходів планується за рахунок земельного податку (зростання більш, ніж в 2,5 рази), податку на доходи фізичних осіб (зростання на 25%) і податку на майно фізичних осіб (зростання на 25%).

Все це говорить про зростання промислового і сільськогосподарського виробництва в районі. Великим мінусом є незбалансованість бюджету, так як 72% загальних доходів бюджету складають кошти, що підлягають отриманню з вищестоящого бюджету.

Список літератури

1. «Бюджет і бюджетна система Російської Федерації»: Підручник. // Під ред. А.М. Годін, І.В. Подпоріна М .: «Прогресс- Академія», 2004.

2. Бюджетний кодекс Російської Федерації. - М., 1998.

3. Бюджетна система Росії: Підручник для вузів / Під ред. Г. Б. Поляка. - М .: ЮНИТИ-ДАНА, 2004

4. Годін А.М. Бюджет і бюджетна система РФ: Навчальний посібник. - М .: Дашков і Ко, 2001.

5. Фетисов В.Д. Бюджетна система Російської Федерації. - М .: ЮНИТИ, 2006

6. Фінанси. Грошовий обіг. Кредит: Підручник для вузів / Під ред. Г.Б. Поляка. - М .: ЮНИТИ-ДАНА, 2001.

Дата Підпис