Команда
Контакти
Про нас

    Головна сторінка


Матеріали для проведення заліку з навчальної дисципліни Історія за 1 курс для професій середньої професійної освіти





Скачати 29.81 Kb.
Дата конвертації09.02.2019
Розмір29.81 Kb.

Матеріали для проведення заліку

з навчальної дисципліни Історія за 1 курс для професій середньої професійної освіти

підсумковий тест

Мета: перевірити знання студентів по історичній хронології, історичним поняттям, знання фактичного матеріалу, знання історичних дат. У тесті представлені завдання на встановлення хронологічної послідовності, завдання на встановлення відповідності.


1. Перехід від привласнюючого господарства до виробничого це: -
А) неолітична революція

Б) демографічний вибух

В) промисловий переворот

2. Масове пересування племен, що охопило величезний простір Європи і Азії в стародавні часи отримало назву:

А) урбанізація

Б) Велике переселення народів

В) міграція

3. Власником землі в Середні століття називають:

А) селянина

Б) васала

В) феодала

4. Священна книга мусульман:

А) Біблія

Б) Коран

В) Євангеліє

5. Визначення «Доля людини визначається небом» належить до якої цивілізації?

А) буддійської

Б) арабо-мусульманської

В) китайсько-конфуціанської

6. Засновник Ісламу (пророк):

А) Мухаммад

Б) Омар Хайям

В) Аль-Фарабі

7. Зіставте напрямки релігії і їх основні ідеї:

1 конфуціанство; 2 буддизм; 3 іудаїзм

А) віра в єдиного Бога, який обіцяв порятунок народу

Б) система морально-етичних норм

В) переродження людини (карма)

8. Яка держава звеличує культ фізичної сили і краси:

А) Давня Індія

Б) Антична Греція

В) Стародавній Китай

9. Наступ Середніх століть пов'язують з:

А) падінням Римської імперії

Б) будівництвом Великої Китайської стіни

В) переселенням народів

10. Хрещення Русі відносять до якого віку?

А) XII в.

Б) X ст.

В) VIII ст.

11. Хто з філософів XVII століття вважається засновником Просвітництва?

А) Вольтер

Б) Джонн Локк

В) Ж.Ж. Руссо

12. Яке новий напрямок народилося мистецтві XVIII століття?

А) реалізм

Б) аристократизм

В) фантастізм

13. Герб з двоголовим орлом в якості офіційного з'явився в Росії при:
А) Дмитра Донському

Б) Івані Грозному

В) Івана III

14. Хто з названих осіб були сучасниками?
А) Іван Калита і хан Ахмат
Б) Дмитро Донський і Мамай
В) Іван III і хан Батий

15. Яке з перерахованих подій відбулося пізніше інших?
А) Куликовська битва

Б) бій на р. Калці

В) «велике стояння" на Угрі

16. Дати 1380, 1480 р 1552 р пов'язані з:
А) створенням пам'ятників культури
Б) прийняттям нового законодавства
В) великими військовими перемогами
17. Прочитайте уривок з твору історика М. І. Костомарова і вкажіть, яке подія передувала описаного в уривку:

Костомаров Н.І. :

«Тохтамиш мав намір зробити такий швидкий набіг, щоб застати Москву зненацька. Він прийняв до уваги помилку росіян, занадто згорділих своїми перемогами. Раптовість навали справила таке враження, що князі, воєводи і бояри зовсім втратили голову ».

А) Куликовська битва
Б) Лівонська війна
В) «стояння» на р. Угрі


18. Хто написав ікону «Трійця»?

А) Андрій Рубльов

Б) Феофан Грек

В) Данило Чорний

19. Дати яких боїв пов'язані з Олександром Невським?

А) 1223г.

Б) 1240 р

В) 1242 р

Г) 1380 р

20. Як називають Неофіційне уряд при Івані IV Грозному

А) державна дума

Б) рада бояр

В) Обрана Рада

Г) Самбірщина


21.У 1700 році відбулася подія:

А) підстава слов'яно-греко-латинської академії

Б) Введення літочислення від Різдва Христового

В) російсько-турецька війна

22. Після перемоги у війні 1700-1721 г Росія

А) утвердилася на берегах Балтійського моря

Б) утвердилася на берегах Чорного моря

В) приєднала Закавказзі

23. По духовному регламенту 1721 року управління російською православною церквою здійснював:

А) Синод

Б) метрополії

В) була незалежна від держави

24. У Росії титул Імператора вперше прийнятий

А) Іваном Грозним

Б) Петром 1

В) Катериною 1

25. Після якої події Петро I видав Указ про будівництво флоту

А) після повернення з-за кордону

Б) поразки під Нарвою

В) ураження при взятті фортеці Азов

26. Що об'єднує ці географічні назви: Горішок, Нарва, Копор'є, Лісова, Гангут

А) Полтавська битва

Б) Монголо-татарське нашестя на Північно-Східну Русь

В) Північна війна

27. Як називалося вища установа держави за Петра 1?

А) сенода Б) Сенат В) Боярська Дума

28. Як називається військове бій, розгромивши велику шведську ескадру

А) взяття Нарви

Б) Полтавська битва

В) битва біля мису Гангут

29. Хто в XVIII столітті очолив масовий рух селян (селянська війна)?

А) Степан Разін

Б) Булавін

В) Омелян Пугачов

30. Яка подія відображено на карті? За умовами мирного договору Росія отримала:

А) право будувати флот на Чорному морі

Б) Заступництво Туреччини

В) викуп за землі Криму


C: \ Documents and Settings \ ЗамПоУч \ Робочий стіл \ DSC04707 ммммм.JPG











Еталон відповіді:


1А, 2Б, 3В, 4Б, 5В, 6А, 7 - 1б, 2в, 3а 8Б, 9А, 10Б,

11Б, 12А, 13Г, 14Б, 15В, 16В, 17А, 18А, 19б, в,

20В, 21Б, 22А, 23А, 24Б, 25В, 26В, 27Б, 28В, 29В,

30 А - на карті Російсько-турецька війна 1768-1774гг.

За умовами Кючук-Кайнарджірского світу 1774 року

Росія отримала право будувати флот на Чорному морі.


<>

Щоб завантажити матеріал, введіть свій E-mail, вкажіть, хто Ви, і натисніть кнопку

Натискаючи кнопку, Ви погоджуєтеся отримувати від нас E-mail-розсилку

Якщо скачування матеріалу не почалося, натисніть ще раз "Завантажити матеріал".

Завантаження матеріалу почнеться через 60 сек.
А поки Ви очікуєте, пропонуємо ознайомитися з курсами відеолекцій для вчителів від центру додаткової освіти "Професіонал-Р"
(Ліцензія на здійснення освітньої діяльності
№3715 від 13.11.2013).
Отримати доступ
дізнатись детальніше
  • Історія
опис:

Матеріали для проведення заліку

з навчальної дисципліни Історія за 1 курс для професій середньої професійної освіти

підсумковий тест

Мета: перевірити знання студентів по історичній хронології, історичним поняттям, знання фактичного матеріалу, знання історичних дат.У тесті представлені завдання на встановлення хронологічної послідовності, завдання на встановлення відповідності.

1. Перехід від привласнюючого господарства до проводить це: -
А) неолітична революція

Б) демографічний вибух

В) промисловий переворот

2. Масове пересування племен, що охопило величезний простір Європи і Азії в стародавні часи отримало назву:

А) урбанізація

Б) Велике переселення народів

В) міграція

3. Власником землі в Середні століття називають:

А) селянина

Б) васала

В) феодала

4. Священна книга мусульман:

А) Біблія

Б) Коран

В) Євангеліє

5. Визначення «Доля людини визначається небом» належить до якої цивілізації?

А) буддійської

Б) арабо-мусульманської

В) китайсько-конфуціанської

6. Засновник Ісламу (пророк):

А) Мухаммад

Б) Омар Хайям

В) Аль-Фарабі

7. Зіставте напрямки релігії і їх основні ідеї:

1 конфуціанство; 2 буддизм; 3 іудаїзм

А) віра в єдиного Бога, який обіцяв порятунок народу

Б) система морально-етичних норм

В) переродження людини (карма)

8. Яка держава звеличує культ фізичної сили і краси:

А) Давня Індія

Б) Антична Греція

В) Стародавній Китай

9. Наступ Середніх століть пов'язують з:

А) падінням Римської імперії

Б) будівництвом Великої Китайської стіни

В) переселенням народів

10. Хрещення Русі відносять до якого віку?

А) XII в.

Б) X ст.

В) VIII ст.

11. Хто з філософів XVII століття вважається засновником Просвітництва?

А) Вольтер

Б) Джонн Локк

В) Ж.Ж. Руссо

12. Яке новий напрямок народилося мистецтві XVIII століття?

А) реалізм

Б) аристократизм

В) фантастізм

13. Герб з двоголовим орлом в якості офіційного з'явився в Росії при:
А) Дмитра Донському

Б) Івані Грозному

В) Івана III

14. Хто з названих осіб були сучасниками?
А) Іван Калита і хан Ахмат
Б) Дмитро Донський і Мамай
В) Іван III і хан Батий

15. Яке з перерахованих подій відбулося пізніше інших?
А) Куликовська битва

Б) бій на р. Калці

В) «велике стояння" на Угрі

16. Дати 1380, 1480 р 1552 р пов'язані з:
А) створенням пам'ятників культури
Б) прийняттям нового законодавства
В) великими військовими перемогами
17. Прочитайте уривок з твору історика М. І. Костомарова і вкажіть, яке подія передувала описаного в уривку:

Костомаров Н.І. :

«Тохтамиш мав намір зробити такий швидкий набіг, щоб застати Москву зненацька. Він прийняв до уваги помилку росіян, занадто згорділих своїми перемогами. Раптовість навали справила таке враження, що князі, воєводи і бояри зовсім втратили голову ».

А) Куликовська битва
Б) Лівонська війна
В) «стояння» на р. Угрі


18. Хто написав ікону «Трійця»?

А) Андрій Рубльов

Б) Феофан Грек

В) Данило Чорний

19. Дати яких боїв пов'язані з Олександром Невським?

А) 1223г.

Б) 1240 р

В) 1242 р

Г) 1380 р

20. Як називають Неофіційне уряд при Івані IV Грозному

А) державна дума

Б) рада бояр

В) Обрана Рада

Г) Самбірщина


21. У 1700 році відбулася подія:

А) підстава слов'яно-греко-латинської академії

Б) Введення літочислення від Різдва Христового

В) російсько-турецька війна

22. Після перемоги у війні 1700-1721 г Росія

А) утвердилася на берегах Балтійського моря

Б) утвердилася на берегах Чорного моря

В) приєднала Закавказзі

23. За духовному регламенту 1721 року управління російською православною церквою здійснював:

А) Синод

Б) метрополії

В) була незалежна від держави

24. У Росії титул Імператора вперше прийнятий

А) Іваном Грозним

Б) Петром 1

В) Катериною 1

25. Після якої події Петро I видав Указ про будівництво флоту

А) після повернення з-за кордону

Б) поразки під Нарвою

В) ураження при взятті фортеці Азов

26. Що об'єднує ці географічні назви: Горішок, Нарва, Копор'є, Лісова, Гангут

А) Полтавська битва

Б) Монголо-татарське нашестя на Північно-Східну Русь

В) Північна війна

27. Як називалося вища установа держави за Петра 1?

А) сенода Б) Сенат В) Боярська Дума

28. Як називається військове бій, розгромивши велику шведську ескадру

А) взяття Нарви

Б) Полтавська битва

В) битва біля мису Гангут

29. Хто в XVIII столітті очолив масовий рух селян (селянська війна)?

А) Степан Разін

Б) Булавін

В) Омелян Пугачов

30. Яка подія відображено на карті? За умовами мирного договору Росія отримала:

А) право будувати флот на Чорному морі

Б) Заступництво Туреччини

В) викуп за землі Криму

Еталон відповіді:

1А, 2Б, 3В, 4Б, 5В, 6А, 7 - 1б, 2в, 3а 8Б, 9А, 10Б,

11Б, 12А, 13Г, 14Б, 15В, 16В, 17А, 18А, 19б, в,

20В, 21Б, 22А, 23А, 24Б, 25В, 26В, 27Б, 28В, 29В,

30 А - на карті Російсько-турецька війна 1768-1774гг.

За умовами Кючук-Кайнарджірского світу 1774 року

Росія отримала право будувати флот на Чорному морі.


  • Еталон відповіді
  • Щоб завантажити матеріал, введіть свій E-mail, вкажіть, хто Ви, і натисніть кнопку